“Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Cambridge ανακάλυψαν πως το να κάθεσαι κάθε μέρα για οκτώ ώρες στο γραφείο, το σπίτι ή το αυτοκίνητο αυξάνει το κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 59%. Προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η πιθανότητα εντελώς, απαιτείται μια ώρα άσκησης καθημερινά”.

Ηταν το τελευταίο που χρειάστηκε να διαβάσω, σε συνέχεια των προηγούμενων, για να πειστώ ότι είναι η ώρα να δημιουργήσω μια σελίδα για την άσκηση, τον αθλητισμό, την γυμναστική, την φόρμα των κανονικών ανθρώπων, δηλαδή όλων εμάς που δεν υπήρξαμε πρωταθλητές, δεν χτίσαμε το σώμα μας και σήμερα αναζητούμε προσανατολισμό και οδηγίες χρήσης προκειμένου να βρούμε ή να ξαναβρούμε τη φόρμα μας.

Μετά από ένα διάλειμμα περίπου μιας 15ετίας, από το 2010 προσπαθώ να ξαναβρώ και να διατηρήσω την φόρμα μου. Για τον εαυτό μου, για την οικογένειά μου, για να ζήσω καλύτερα και περισσότερο. Μετά από περίπου 24 χρόνια στην αθλητική δημοσιογραφία, έχω δει, δοκιμάσει, συγκρίνει, κρίνει, αντιληφθεί πολλά. Σκοπεύω να τα μοιραστώ μαζί σας, με στόχο να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να γίνουμε καλύτεροι. Να βρούμε και να κρατήσουμε τη φόρμα μας.

Το περιεχόμενο θα διαμορφώνεται με τη δική σας συμβολή. Το όραμά μου είναι να μοιραστείτε μαζί μου, δηλαδή με την κοινότητα που θα συναθροιστεί στο iForm.gr τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις ιδέες, τις προτάσεις σας για άσκηση και αθλητισμό προκειμένου να βοηθήσουμε και να παρακινήσουμε αλλήλους για να βρούμε ή να διατηρήσουμε τη φόρμα μας.

Στο iForm.gr θα βρίσκετε προτάσεις και ιδέες για αθλητισμό, γυμναστική, καλύτερη διατροφή, καλύτερη ζωή. Το περιεχόμενο διαμορφώνεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγύμναστου που το παίρνει απόφαση, αυτού που γυμνάζεται ελαφρά, αυτού που αθλείται ερασιτεχνικά, αυτού που γυμνάζεται εντατικά, αυτού που δεν έχει ιδέα αλλά και αυτού που θέλει νέες ιδέες και ερεθίσματα.

Stay in form!
Βασίλης Σαμπράκος